KOV-KOM TOPLANTI KARARLARI 8

TOPLANTI TARİHİ/SAATİ:22/05/2020 - Saat:10:00-12:00
TOPLANTI YERİ:Rektörlük Senato Toplantı Salonu
TOPLANTI SAYISI:8

Üniversitemiz bünyesinde Korona virüsü ile mücadelenin etkin ve dinamik olarak yürütülebilmesi için komisyon tarafından;


            1)COVID-19 salgınının seyrine bağlı olarak hastanelerimiz bünyesindeki yeni normalleşme süreci hastane idaresinin 14/05/2020 tarihli toplantısında değerlendirilen ve yapılması planlanan çalışmalar üzerinde görüşülmüş;
“Yeni normalleşme” süreci COVID-19 salgınının seyrine bağlı olarak, ülkemiz, ilimiz ve kurumumuzda ‘dinamik’ bir şekilde; sosyal mesafe (1,5 metre)/maske, dezenfektan kullanımı/hijyen titizliği vb kurallara dikkat edilerek yürütülmesi, Bu kapsamda;
Poliklinik Hizmetleri:

  • e-randevu sistemi aktif olarak kullanılarak COVID-19 dışı hasta kabulü arttırılacak;  şahsi müracaatla yapılan randevuları en aza indirilerek hastane içi insan yoğunluğu azaltılacaktır.
  • e-randevu sisteminin çalışabilmesi için bölümlerden (eğitim saati için)  hafta içi en fazla iki saat olacak şekilde mesai içi zaman belirlenmesi için Tıp Fakültesi Dekanlık Makamına yazı yazılacaktır.   
  • Hastane içi hasta yoğunluğunu azaltmak için, hastane girişlerinde ki uygun alanlara danışma masaları konularak hastalar karşılanacak ve yönlendirilecektir ayrıca sosyal mesafe izolasyonu için zemine uyarı ve ikaz işaretleri yapıştırılacaktır.
  • Hastane otomasyon sisteminde telefon numarası kayıtlı olan hastalara SMS ile mesaj atılarak “mesaj içeriğinde bulunan link üzerinden e-randevu almaları gerektiği (özel muayene dâhil) bilgisi verilecektir.
  • Hasta yoğunluğunu azaltmak amacı ile poliklinik ve ilintili hizmetlerin (örnek alma, laboratuvarlar, radyoloji, röntgen ultrasonografi vb.) çalışma süreleri gerektiğinde saat 18:00’e kadar uzatılacaktır.
  • Hastane çevresinde randevu saatini bekleyen hastalar için sosyal izolasyon kurallarına uygun oturma/bekleme alanları oluşturulacaktır
  • Hastanede kalma sürelerini azaltmak için, muayenesi biten hastaların mümkün olan sonuçları, var ise reçeteleri internet üzerinden online ve/veya SMS ile bildirilecektir
  • Hastaların aynı günde birden fazla poliklinikte muayene olmaları engellenecektir
  • Anabilim dallarına yazı yazılarak, öğretim üyelerine danışılması gereken sonuçların bekletilmeden değerlendirilmesi ve hasta işlemlerinin olabildiğince hızlı tamamlanması gerektiği bildirilecektir.
  • Randevulu sistemde zamanı en verimli kullanmak hasta yoğunluğunu azaltmak amacıyla, poliklinik muayenelerinin sabah 08:00’da başlayabilmesi için tüm poliklinik personelinin sabah saat 07:30’da görev yaptığı birimde hazır bulunması sağlanacaktır.

Özel Muayene:

  1. Özel Muayene yapmak isteyen öğretim üyeleri, özel muayene yapacakları gün ve saatlerini önceden belirleyerek randevu tanımlarını oluşturacaktır. Hastaları randevulu olarak ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde (koridorda fazla bekletilmeden) kabul/muayene etmelerinin sorumluluğu ilgili öğretim üyelerinde olacaktır. Mümkün ise özel muayene işlemlerinin öğretim üyeleri odalarının bulunduğu bölgede değil, poliklinik içerisinde uygun olan alanlarda yapılmasına, özel muayene olmak isteyen hastaların özel muayene sekreterliğine yönlendirilmesine dikkat edilecektir.
  2. Hasta ve yakınlarının mutlaka maskeli olması, maskeli olmayanların kabul edilmemesi sağlanacaktır.
  3. Öğretim üyesinin mutlaka maske takması gerekmektedir.
  4. Muayene bekleme alanında sosyal mesafe ve diğer hijyen koşullarına dikkat edilecektir.

Yemekhane İşlemleri:

  • Servislerde çalışan personel için yemek köpük kap içerisinde servise götürülerek dağıtılacak, öğretim üyelerine öğretim üyesi kafeteryası önünde, poliklinikte çalışan personellere ise yemekhane önünde yemek yine köpük kaplar içerisinde dağıtılacak ve gerekli duyurular yapılacaktır.

Hastane Hizmetleri:

  • 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile ASYEP polikliniği acil polikliniği içerisine alınacak olup ASYEP polikliniği için daha önce acilde yapılan düzenlemeler ise eski haline dönüştürülecektir.
  • 10. Kat Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği ve gerektiğinde Özel Servis COVİD Kliniği olarak hizmet verecektir.
  • Hasta ziyaretleri sosyal izolasyon nedeni yeni bir duyuruya kadar iptal edilecektir.
     

Konaklama:  

  • COVİD-19 nedeni ile konaklama alanlarında kalan personeller için Kübra Yurdu ve Hızıroğlu Uygulama Otelindeki konaklamanın 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile iptal edilerek sadece Kızılay Konukevinde konaklama devam edecektir.

Yukarıda maddeler halinde belirtilen çalışma planının uygulanmasına karar verilmiştir.